Vjernici su se danas, tradicionalno, okupili u Trebižatu kako bi svečano proslavili blagdan Velike Gospe, piše Caportal.net

Svečano misno slavlje održano je u 11 sati, a zajedno s misom, održana je i tradicionalna procesija s Gospinim kipom oko crkve.

Ovogodišnja proslava Velike Gospe u Trebižatu privukla je brojne vjernike iz susjednih mjesta i šire okolice. Prostor oko crkve bio je ispunjen do posljednjeg mjesta.

”Današnji blagdan podsjeća nas na Marijinu vjeru, poslušnost i predanost Božjem planu. Neka nam ona bude primjer u teškoćama i neizvjesnostima koje susrećemo u svakodnevnom životu”, poručeno je iz Trebižata.
 


Na kraju svečanog dana, vjernici su se okupili na crkvenom dvorištu gdje su zajedno proveli vrijeme u druženju, razgovoru i dijeljenju iskustava.

Poručili su kako ovaj događaj nije samo vjerska proslava, već i prilika za okupljanje zajednice, jačanje duhovnih veza te slavlje vjere i tradicije.

Proslava Velike Gospe u Trebižatu kod Čapljine istaknula je važnost vjere i duhovnosti u životima vjernika te podsjetila na kontinuiranu prisutnost Marije kao zaštitnice i zagovornice.

Fotografije pogledajte OVDJE