Mahovina na vašem travnjaku natječe se s travom, blokira sunčevu svjetlost i troši hranjive tvari?
To sprječava rast travnjaka, izgleda ružno i potiče bolesti ako se ne liječi.

Mahovina se lako može proširiti na vaš travnjak kroz spore u zraku. Nakon što se smjesti na vašem travnjaku i počne rasti, može se vrlo brzo proširiti s jednog područja na drugo.

Kada pronađe mračna i vlažna područja, mahovina se može učvrstiti i proširiti - čak i na vašim terasama i ogradama.

Boreći se s mahovinom na svom travnjaku, Alberta Bee zatražila je savjet na Facebook stranici Gardening Hints and Tips: - Moja travnjak je prepun mahovine. Što mogu koristiti bez da napravim štetu. Također, koja gnojiva se preporučuju za poboljšanje izgleda?

Mnogi članovi grupe preporučili su Alberti da počupa mahovinu, ali prije toga su predložili da upotrijebi - željezni sulfat.

- Željezni sulfat se koristi za ozelenjavanje i očvršćavanje trave, kao i za uništavanje mahovine, napisala je Lasma Styles. Nema potrebe da se gnjavite sa skupim sredstvima za uništavanje mahovine, ovo djeluje poput magije. Za dva do tri dana mahovina će uvenuti. Onda možete ostrugati pocrnjelu mahovinu i uživati ​​u svojoj zelenoj travi. Samo trebate ispravno razrijediti željezni sulfat i ne pretjerivati, dodaje.

- Željezni sulfat će mahovinu ubiti preko noći, rekao je Stewart Clarke. Željezni sulfat također će učiniti travu zelenijom i debljom, dodaje.

Chris Ivey je preporučio: - Upotrijebite dvije i pol žlice željeznog sulfata, otopite u jednoj litri vruće vode i nadopunite hladnom vodom do 8 litara.

- Upotrijebite kantu za zalijevanje i poškropite zahvaćeno područje obraslo mahovinom. Za dva dana mahovina će pocrniti pa je možete pograbljati. Željezni sulfat će zapravo nahraniti preostalu travu ostavljajući je zelenijom za vas.