Izvršni direktor Mete, Mark Zuckerberg, objavio je da WhatsApp ima 100 milijuna mjesečno aktivnih korisnika u SAD-u.

Najviše korisnika ima u Los Angelesu, New Yorku, Miamiju i Seattleu, a veliki rast zabilježen je i u južnim državama poput Teksasa koji sam broji preko 10 milijuna korisnika.

"Ovo je prvi put da su podaci o korisnicima objavljeni od kada je Meta preuzela aplikaciju za razmjenu poruka i pokazuje kako je WhatsApp, već najveća aplikacija za razmjenu poruka na svijetu, doživjela ogroman rast u SAD-u," priopćila je glasnogovornica WhatsAppa Ashley O'Reilly.

Kako prenosi The Verge, od kada je meta 2014. godine preuzela WhatsApp za 16 milijardi dolara, uložili su mnogo truda kako bi aplikaciju učinili popularnom u SAD-u kao što je to slučaj na međunarodnoj razini, prenosi Bug.

Jedna od strategija im je bila isticanje dostupnosti aplikacija na iOS-u i Androidu, naglašavajući jednostavnost razmjene poruka između različitih vrsta uređaja.

No, unatoč globalnoj dominaciji s preko dvije milijarde korisnika u više od 180 zemalja, WhatsApp još uvijek zaostaje za konkurencijom poput Appleovog iMessagea u SAD-u.

Iako mu popularnost raste, nagađa se da bi to moglo „splasnuti“ dolaskom podrške za RCS poruke unutar Apple Messagesa s iOS-om 18.