Pećnica je jedan od onih kućanskih uređaja koje nam je velika tlaka čistiti. Skoro svima. Zašto? Iskreno, jako teško ju je očistiti, ponekad ni višesatno ribanje najboljim proizvodima iz trgovine ne pomaže, boli vas ruka nakon toliko posla, a, budimo realni, rijetko tko od nas je uspio da pećnica baš zablista tj. da ju se očisti besprijekorno kako želimo. Zato je našu pažnju privukao trik koji je podijelila žena u jednoj Facebook grupi gdje pratitelji dijele jedni s drugima svoja iskustva s čišćenjem. Ona je, naime, rekla da je puno puta mukotrpno ribala i ribala staklo pećnice i nikako nije mogla ‘očistiti ga kako treba‘, no onda joj je prijateljica otkrila kako ona to radi.

-Uzmi tabletu za perilicu posuđa i probaj s tim - objasnila joj je, a ona iako je bila skeptična, odlučila je probati, prenosi Sun.

U toplu vodu stavila je tabletu za perilicu posuđa i ostala šokirana nevjerojatnim rezultatima.

-Masnoća sa stakla pećnice nestala je kao gumicom izbrisana - oduševljeno je napisala i preporučila svima kako to najbolje odraditi.

- Uzmite bijeli dio tablete i potopite ga u toplu vodu, ali nemojte ga okretati, kako se tableta ne bi potpuno otopila. Ne trebate krpu ili spužvicu. Masne naslage samo istrljajte tabletom - rekla je.

Brojni pozitivni komentari samo su se nizali ispod ove objave. Pratitelji su pisali kako su isprobali trik i kako ne mogu vjerovati da nisu dosad znali za to.

-Ovo je sad jedini način na koji čistim pećnicu - napisao je jedan pratitelj, dok je drugi dodao da će sada kupovati tablete za perilicu posuđa umjesto sredstava za čišćenje pećnice.

-Čini mi se da se više isplati - zaključio je.