"Moram istaknuti žaljenje jer su izbori u nekoliko općina prošli sa puno nepravilnosti, bilo je puno prevara i krađe i zaključak je da nećemo imati pošten i transparentan izborni proces dok ne eliminiramo ljudski utjecaj", kazao je u obraćanju medijima predsjednik HDZ-a 1990 Ilija Cvitanović.

"Prije svega želim izraziti sućuti svim obiteljima nastradalih u ovim katastrofama koje su se dogodile. Želim se zahvaliti i svim biračima koji su odvojili svoje vrijeme u ovako teškom periodu. Čestitam svima koji su ostvarili pobjede na bilo kojoj razini", kazao je.

Kada je u pitanju njegova stranka, Cvitanović tvrdi kako će biti zastupljeni u svim općinama u kojima su izašli na izbore i "sačuvat ćemo svoju političku relevantnost u FBiH i RS-u".

"Što se tiče Mostara, očekujem da ćemo se vratiti u vijeće iako još nemamo podatke kojima to možemo potvrditi. Rezultat ćemo kvalitetno analizirati i veseli me da naš broj vijećnika na razini FBiH i RS-a je veći nego što smo ga imali", zaključio je prvi čovjek HDZ-a 1990.

Inače, u Mostaru je na lokalnim izborima glasalo ukupno 43.630 ili 43,86 posto birača.

Na gradskom području Jug glasalo je 49,86 posto birača, na području Jugoistok 49,95 posto, na Jugozapadu 43,42 posto, na području Stari Grad 40,24, na Zapadu 41,22 posto te na području Sjever 48,72 posto.