"Uvijek sam optimist i vjerujem u ovu reprezentaciju. Ali teško da možemo ponavljati stvari koje smo radili u zadnjih sedam godina. To je bilo svjetsko čudo. Osvojili smo tri medalje.

Za nas je najvažnije da smo na svim velikim natjecanjima. Nisam zabrinut, ali treba vremena. Ne možemo odmah posložiti reprezentaciju", kazao je izbornik Vatrenih, svjestan da trenutačno ima veliki broj pitanja unutar ekipe na koja sam mora odgovoriti.

Kaže da će ova utakmica protiv Portugala biti znatno drukčija od nedavne prijateljske, koju je Hrvatska dobila. Što se tiče situacija u momčadi, Daliću su veliki problem ozljede reprezentativaca.

"Kod nas je puno upitnika zbog dosta ozljeda. Nakon dva dobra treninga vidjet ćemo kako će to izgledati sutra. Pokušat ćemo dati svoj maksimum protiv velikog protivnika. Počinje nova borba za nas i novo slaganje. Moramo posložiti sve, ali ne možemo to na brzinu. Pokušat ćemo sutra jedan sistem, u Osijeku drugi pa ćemo vidjeti gdje smo."

O ciljevima u Ligi nacija kaže:

"Uvijek je cilj rezultat, ali moramo iskušati neke sisteme igre. Pokušat ćemo dati šansu brojnim igračima. Ali primarni cilj je rezultat. Htio bih da osvojimo skupinu, da budemo što bolji kako bismo imali dobar ždrijeb", kazao je Dalić, prenosi Net.hr.