Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović danas je objavio kandidaturu za novi petogodišnji mandat na čelu države.

“Evo sad. Imam najviše znanja i iskustva”, odgovorio je Milanović na pitanje kada će objaviti kandidaturu za drugi predsjednički mandat, te dodao kako očekuje podršku SDP-a.


“Očekujem podršku SDP-a, trebat će mi iz niza razloga, da me ne pokradu. Imam najviše znanja i iskustva od svih mogućih kandidata, ali to ne mora biti presudno. To su moji aduti”, rekao je Zoran Milanović novinarima.

Odmah nakon ove izjave Milanović je otišao. Tako nije dopustio dodatna pitanja niti je htio govoriti o nekoj drugoj temi, pa ni o odluci Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, prenosi Dnevnik.hr.

Povjerenstvo je otvorilo predmet protiv Zorana Milanovića zbog leta državnim zrakoplovom u Leipzig na utakmicu hrvatske reprezentacije. Milanović je, osim svojih suradnika, na utakmicu poveo i suprugu Sanju Musić Milanović. Istraga je otvorena nakon što je stigla prijava, a Povjerenstvo je poručilo da će ispitati sve relevantne činjenice i okolnosti, te od Milanovića zatražiti očitovanje ako utvrde da postoje pretpostavke za daljnje vođenje postupka.