O kukcima i ljetu možemo napisati romane. A kada je u pitanju ovo ljeto, čini nam se kao da ih ima puno više nego prije. I komaraca, i mrava, i muha i žohara i svih drugih vrsta kukaca. Oni nam kvare boravak na otvorenom, pogotovo na terasi ili u dvorištu. Otkrivamo vam prirodne načine kako ih se riješiti.

Važno je komarce, žohare i druge kuke koji nas gnjave dočekati u zasjedu i otjerati ih iz svoje okoline. Stavite ovo na 1 sat u svoju kuću i više nikada nećete vidjeti muhe, komarce ili žohare.

Zamka za komarce

Napitak se radi vrlo lako i jednostavno. Treba vam: 5 žlica šećera, 1 šalica vode, 1 žlica kvasca, 2 litre vode i 1 plastična boca od 2 litre.

Pomiješajte 1 šalicu vode i 5 žlica šećera u loncu i otopite šećer na laganoj vatri. Dodajte 1 žlicu kvasca, pa ugasite štednjak. Odrežite vrh plastične boce od 2 litre i okrenite je naopako. Ulijte mješavinu šećera i kvasca u bocu. Zalijepite vrh trakom i pokrijte bocu kartonom ili tkaninom. Postavite zamku na mjesta gdje se okupljaju komarci.

Sprej od lovora i klinčića

Treba vam: 15 listova lovora, 20 klinčića i 1 šalica vode.

U loncu pomiješajte 1 šalicu vode, 15 listova lovora i 20 klinčića. Kuhajte 10 minuta da pusti miris. Premjestite smjesu u posudu za prskanje. Koristite ovaj sprej na mjestima gdje se pojavljuju žohari, muhe i komarci.

Sprej protiv muha

Potreban materijal: 1/2 šalice šampona, 1/2 šalice bijelog octa i 1/2 šalice biljnog ulja.

Pomiješajte 1/2 šalice šampona, 1/2 šalice bijelog octa i 1/2 šalice biljnog ulja u posudi i premjestite smjesu u bocu s raspršivačem. Nanesite ovaj sprej na područja gdje su česti insekti, poput žohara, muha i komaraca, prenosi Espreso.