Papa Franjo stigao je danas u Singapur iz Istočnog Timora na posljednju dionicu ambicioznog 12-dnevnog putovanja kroz jugoistočnu Aziju i Oceaniju. Zrakoplov Aero Dilija s Papom i njegovom pratnjom stigao je u ovu grad-državu u dvodnevni posjet koji uključuje ​​govor pred političkim vlastima i misu na Nacionalnom stadionu, za koju Vatikan očekuje da će privući oko 55.000 ljudi.

Papa će također održati privatne sastanke s predsjednikom Tharmanom Shanmugaratnamom, premijerom Lawrenceom Wongom i bivšim premijerom Leejem Hsienom Loongom. Franjo je tek drugi papa koji je posjetio Singapur, nakon kratkog 5-satnog presjedanja pokojnog Ivana Pavla II. 1986. godine. Zemlja broji oko 210.000 katolika među svojih 5.92 milijuna ljudi, prema podacima Vatikana.

U petak se vraća u Rim

Papa je doputovao iz Dilija, glavnog grada Istočnog Timora, gdje je jučer slavio misu s procijenjenih 600.000 od ukupno 1.3 milijuna stanovnika zemlje, što je jedan od najvećih odaziva na misu tijekom papinskog posjeta ikad u odnosu na broj stanovnika zemlje.

Prilikom slijetanja u Singapur Franju je dočekao Edwin Tong, ministar za kulturu, zajednicu i mlade, a primio je i cvijeće od lokalne školske djece. Papin raspored za ostatak dana je lagan budući da je planiran samo privatan susret sa zajednicom isusovačkih svećenika u zemlji. Nastavit će s ostatkom događaja sutra, prije povratka u Rim u petak.

Franjino 12-dnevno putovanje također je uključilo kratke posjete Indoneziji i Papui Novoj Gvineji.