U dramatičnoj snimci napada koje su objavljene na brojnim društvenim mrežama, može se vidjeti upotreba i djelovanje ruskih kazetnih projektila i balističkih raketa kratkog dometa Iskander-M kojima su uništena dva ukrajinska borbena aviona SU-27 i oštećena još četiri na pisti zračne baze Mirgorod.

Ova zrakoplovna baza se nalazi sjeverozapadno od grada Poltave, a kao što se može vidjeti na video snimci svi avioni su bili parkirani na otvorenom, što ih je učinilo lakom metom.

Upotreba kazetnog streljiva, koje je također zabilježeno tijekom napada, ukazuje na intenzitet borbenih operacija. Ukrajinske oružane snage često koriste ovu bazu za izvođenje napada na ruski teritorij, a ovo nije prvi put kako gube avione i vojnu tehniku u ovoj bazi od strane ruski dalekometnih napada. Tako da nemalo čudi ovakav nonšalantan odnos ukrajinske vojske.

Osim aviona, Iskander-M je također pogodio bateriju S-300, ključni element ukrajinske protuzračne obrane, te još jedan SU-27. Kako je navedeno na društvenim mrežama, u napadu je poginulo ili ranjeno više pripadnika osoblja u bazi.

Ovaj napad predstavlja značajan udarac za ukrajinsku vojnu avijaciju i protuzračnu obranu, dok rat na istoku Ukrajine nastavlja nesmanjenim intenzitetom.