Sjeverna Koreja poslala je novi val balona sa smećem prema svom južnom susjedu, a sestra Kim Jong Una upozorila je na daljnje odgovore ako Jug nastavi svoj "psihološki rat". Balone je Seul ranije oštro kritizirao kao opasne, a odmazda su sjevera zbog toga što Južna Koreja emitira propagandu protiv sjevera putem zvučnika u pograničnim područjima i šalju propagandne letke preko granice

Sestra Kim Jong Una i glasnogovornica vlade Kim Yo Jong upozorila je da je nastavak emitiranja "uvod u vrlo opasnu situaciju". "Oštro upozoravam Seul da odmah zaustavi ovaj opasan čin", rekao je Kim, dodajući da Seul stvara "novo krizno okruženje".

Aktivisti s juga ranije lansirali balone s novcem i zabranjenim grickalicama

S juga upozoravaju sjever da prestanu sa slanjem balona koji nose otpad.  Posljednjih tjedana, podsjetimo, Sjever je poslao više od tisuću balona ispunjenih smećem preko granice, u, kako tvrdi, odgovoru na višegodišnju praksu južnokorejskih aktivističkih skupina da šalju balone s letcima protiv Sjeverne Koreje u drugom smjeru.

Aktivisti su iz Južne Koreje ranije lansirali balone koji su, između ostalog, nosili gotovinu, zabranjeni medijski sadržaj, pa čak i južnokorejske grickalice zabranjene na sjeveru.