Ljetna omiljena gastro delicija – kukuruz uvijek na je fina. No, uvijek se postavlja pitanje koliko je najbolje kuhati kukuruz kako bi bio najukusniji? I gdje ga je najbolje kuhati – u običnom loncu ili ekspres loncu?

Idemo ispočetka. Da biste skuhali klip kukuruza, morate ga očistiti od lišća i svile. Klipove posložite u tepsiju jednu do druge, potpuno ih prelijte vodom i na vrh stavite nekoliko listova koje ste odstranili jer će tako biti boljeg okusa. Mladi kukuruz se kuha brzo, 15-20 minuta u ekspres loncu. Stariji kukuruz se kuha 40 minuta u ekspres loncu, a može i duže, ovisno o starosti. Ako kuhate kukuruz u običnom loncu, trebat će vam oko dva sata, prenosi Alo.

Ali vrijeme kuhanja možete skratiti dodavanjem jednog sastojka iz hladnjaka. Trebat će vam samo 15 minuta da omekša, a okus će biti bolji, a zrna mekana i sočna.

Komponente: 6 klipova kukuruza, 200 ml mlijeka i 50 g maslaca.

Priprema: kukuruz složiti u lonac i zaliti vodom. Kad prokuha ulijte mlijeko i stavite maslac. Kuhajte oko 15 minuta. Još jedna kulinarska tajna koju vam otkrivamo je da ne stavljate sol u kukuruz prije i tijekom kuhanja jer će zrna biti tvrda. Posolite ga neposredno prije posluživanja, ako tako volite.