U Bosni i Hercegovini danas će se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Prije podne slabi lokalni pljuskovi su mogući Hercegovini, zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne.

Poslijepodne kiša i lokalni pljuskovi širom zemlje. Vjetar umjeren do jak sa olujnim udarima južni i jugozapadni. Tijekom noći vjetar će slabiti i promijeniti smjer na sjeverni. Jutarnja temperatura zraka od 12 do 18, a dnevna 15 do 21 stupanj.

Narančasto upozorenje

FHMZ je izdao narančasto upozorenje za cijelu BiH zbog jakih i olujnih udara južnog vjetra južnog. Mogu se očekivati udari vjetra brzine od 50-80 km/h.

Upozorenje je na snazi do 2. prosinca do 18 sati.

Budite spremni na smetnje, strukturalna oštećenja i rizik za ozljesde od iščupanih stabala i krhotina koje nosi vjetar. Mogući su prekidi u opskrni električnom energijom.

Sljedećih dana snijeg

U nedjelju pretežno oblačno vrijeme, uz postupno smanjenje naoblake u poslijepodnevnim satima.

U prvom dijelu dana u većem dijelu Bosne slab snijeg ili susnježica, a u Hercegovini lokalno slaba kiša. U drugom dijelu dana slab snijeg na istoku i jugoistoku Bosne. Jutarnja temperatura zraka od -1 do 5, na jugu do 9, a dnevna 0 do 6, na jugu od 9 do 13 stupnjeva.

U ponedjeljak pretežno sunčano vrijeme s mrazom. U jutarnjim satima po kotlinama centralne i istočne Bosne može biti magle ili niske naoblake. U večernjim satima novo naoblačenje. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od -6 do 0, na jugu do 3, a dnevna 0 do 5, na jugu do 10 stupnjeva.