Sve je spremno za četverodnevnu off-road utrku "Blidinje Challenge 2024", koja će u organizaciji kluba HercegProTeam okupiti najbolje regionalne i svjetske off-road vozače.

Po riječima Marina Zelenike, tajnika Off road kluba HercegProTeam, natjecatelji ove godine dolaze iz zemalja regije te iz Austrije i Engleske, a za nagradni fond od 10.000 eura borit će se 25 posada.

''"Blidinje Challenge" održava se već petu godinu uzastopno i ovo je jedina off road utrka u našoj regija koja ima tako velik nagradni fond. Utrka počinje u četvrtak u 12 sati, a vozi se prolog, kružna trka u kojoj se posade bore za startne pozicije za naredne etape. Istoga dana vozit će se i noćna vožnja. U petak slijedi orijentacijska utrka po brdskom i šumskom terenu, dok u subotu od 15 sati kreće kružna utrka kod Blidinjskog jezera. Tu se može prići malim vozilima i to je jako zanimljiva etapa gdje starta više vozila odjednom, natječe se preko raznih prepreka što je jako zanimljivo za gledatelje'', kazao je Zelenika.

Finalni dan, u nedjelju, preko puta jezera bit će održan specijalni ispit za natjecatelje, nakon kojeg slijedi proglašenje pobjednika i dodjela nagrada.

''U nedjelju jedno po jedno auto starta i prelazi preko raznih prepreka. Sve je vidljivo sa jednog mjesta tako da ima dovoljno prostora za posjetioce, koji mogu doći i vidjeti jedan performans, ono što se ne može vidjeti u svakodnevnom životu'', naglasio je Zelenika.

Napomenuo je kako je uz sve to planiran i popratni sadržan te da očekuju posjetu više tisuća ljudi.

''U subotu navečer održat će se afterparty na kojem će nastupiti DJ Leo i Lexus band, a bit će organizirana i bogata tombola na kojoj je glavna nagrada terensko vozilo. Na našim događajima, prvenstveno u subotu i nedjelju, bude prisutno po pet i više tisuća ljudi, ovisno o vremenu, a ove godine najavljuju lijepo vrijeme tako da očekujemo i veće brojke'', kazao je Zelenika.