Ukrajinske snage su, po svemu sudeći, dronovima odgovorile na jučerašnji golem ruski raketni napad na Kijev i druge gradove. Podsjetimo, ruska vojska jučer je lansirala silovit raketni napad na ukrajinske gradove, pri čemu je pogođena najveća dječja bolnica u Ukrajini.

U napadima je poginula 41 osoba, a 166 ih je ozlijeđeno. Dvije su osobe poginule kada je ruski projektil sravnio dio dječje bolnice Ohmatdit - najveće pedijatrijske ustanove u Ukrajini, a potraga za preživjelima ispod ruševina nastavila se danas u ranim jutarnjim satima.

Ukrajinci lansirali desetke dronova, neki pogodili cilj

Jutros stižu informacije o ukrajinskom značajnom napadu dronovima na mete u Rusiji. Tako je rano guverner ruske južne regije Rostov rekao je da izbio požar u elektrani nakon što je Ukrajina lansirala "desetke" dronova.

Rusko ministarstvo obrane objavilo je da su Ukrajinci lansirali "masivan napad dronovima". Tijekom noći, tvrdi rusko ministarstvo obrane, protuzračna obrana je na ruskom teritoriju oborila 38 dronova u Volgogradskoj, Belgorodskoj i Rostovskoj oblasti.

Društvenim mrežama proširila se i snimka požara koji je izbio u skladištu nafte u Kalahu na Donu u Vologradskoj oblasti, koji se nalazi oko 400 kilometara od bojišnice.