Indonežanski ratni brod izvukao je više od 40 tijela iz mora tijekom potrage za nestalim avionom “Air Asije”, priopćio je glasnogovornik mornarice.

“Mornarički radio je javio da je ratni brod Bung Tomo, izvukao 40 tijela i da broj raste. Veoma smo zauzeti sada”, rekao je Manahan Simorangkir za agenciju AFP.

Izvršni direktor aviokompanije “Air Asia” Toni Fernandes izrazio je danas sućut rodbini 162 putnika i člana posade na letu QZ8501 pošto su ostaci zrakoplova i tijela uočeni u moru.

“Srce mi je ispunjeno tugom za sve obitelji povezane s (letom) QZ8501. U ime ‘Air Asije’, moja sućut svima. Riječi ne mogu izraziti koliko mi je žao”, napisao je Fernandes na Tviteru.

Fernandes je napisao da kreće u Surabaju u Indoneziji odakle je avion poleteo u nedjelju i gdje su se rođaci putnika i članova posade aviona okupili.
 


Indonežanski dužnosnici priopćili su danas da su vidjeli nekoliko tijela kako plutaju u vodama nedaleko od mjesta gde je nestali zrakoplov posljednji put viđen.

Lokalne televizije prikazale su najmanje jedno tijelo kako pluta u vodi.

Nešto ranije dužnosnici su potvrdili da ostaci viđeni u Javanskom moru tijekom potrage danas iz zraka pripadaju nestalom avionu “Air Asije”.

Predmeti koji podsjećaju na tobogan za iskrcavanje u izvanrednim situacijama, vrata aviona i drugi objekti primjećeni su u Javanskom moru.

Avion sa 162 putnika i članova posade nestao je u nedjelju ujutro usljed loših vremenskih uvjeta na letu od indonežanskog grada Surabaja do Singapura./HMS/