Jedini pogodak postigao je Marko Livaja u 70. minuti utakmice te donio pobjedu gostima koja će im dati veliki vjetar u leđa nakon turbulentnih dana na Poljudu, smjene sportskog direktora Nikole Kalinića.

Nakon opreznog početka, prva prilika viđena je u petoj minuti kada je Baturina izveo korner s lijeve strane, Petković mu lijepo s gol aut linije vratio, no Baturina je loptom pogodio vanjski dio mreže.

Pierre-Gabriel je u 11. primo jednu loptu na nekih 25 metara iskosa s lijeve strane i odmah oštro opalio po golu, ali oprezan je bio Lučić i uspio savladati tu loptu.

Livaja je s druge strane opasno zaprijetio u 19. minuti kada je mogao šokirati Zagreb, ali je šutirao tik preko gola.

Petković je u 31. ambiciozno pokušao zaprijetiti Lučiću iz slobodnog udarca s nekih 35 metara udaljenosti, no pogodio je samo živi zid. Theophile-Catherine je u 35. presjekao jedan pas na polovici Hajduka, Baturina je uzeo loptu i, iako je imao dva suigrača u boljoj poziciji, odlučio pucati lijevom iz okreta, ali nije to ispalo najbolje po domaćina.

Odličnu kontru su povukli igrači Dinama u 41. minuti. Kombinirali su Baturina i Cordoba, no onda je Kolumbijac u završnici poslao loptu iza leđa Petkoviću i propala je odlična prilika za Plave.

U 61. je sijevnula jedna kontra Dinama. Petković je s lijeve strane odličnom loptom potražio Kulenovića pred golom gostiju, ali ovaj je u padu jednu malo nižu loptu ipak promašio glavom. U 67.

Livaja je u 70. minuti uspio ono što mu nije uspjelo još tamo u 19. minuti. Nakon kornera Hajduka Sigur je odigrao loptu u sredinu do Prpića, koji je savršeno odigrao preko Dinamove obrane. Theophile-Catherine je zakasnio u izlasku na zaleđe, a Livaja na drugoj stativi u padu nogom majstorski iz prve pogodio suprotni kut za veliko slavlje gostiju i šok za domaćine.

Stojković, koji je minutu ranije ušao u igru, je fantastično odigrao do Roga, koji je primio loptu na ulasku u šesnaesterac, napravio korak prema Lučiću i u čistoj šansi pucao preko gola.

U 81. minuti Pajač je zaustavio igru jer je Torcida na Jugu napravila veliku bakljadu, a brojne baklje poletjele su i prema terenu. Trajao je prekid nekih deset minuta.

Diallo je u trećoj minuti nadoknade igrao rukom u namjeri da zaustavi opasni napad Dinama i dobio drugi žuti te morao napustiti teren. U osmoj minuti nadoknade Stojković je fino 'podvalio' u sredinu za Roga koji je iz okreta pucao s nekih 11 metara, ali i to je otišlo pored gola.

Probali su domaći igrači do kraja dugim loptama, ali nije bilo uspješno i sudac Pajač je nakon 15 minuta nadoknade odsvirao kraj.