Jedno od omiljenih ljetnih voća definitivno je sočna i osvježavajuća lubenica. Ima li zapravo netko tko je ne voli, pogotovo kada su sparni i dugi ljetni dani koji jednostavno prizivaju obrok koji je baš kao lubenica - lagan, ukusan, a koji pritom i hidratizira i hladi te nas općenito čini puno radosnijima i veselijima? Ipak, uživanje u ovom voću često pokvari često naporan proces čišćenja sjemenki tj. koštica. Ponekad, na kraju ispadne da smo više vremena proveli izbjegavajući i pljuvajući koštice nego uživali u slatkom mesu lubenice.

Srećom, pronašli smo odličan trik kako da se to više nikada ne ponovi. Uz pomoć njega ćete u samo dvije minute pripremiti za jelo lubenicu bez koštica.

Pogledajte video!
 


Započnite uklanjanjem oba kraja lubenice. To će vam dati stabilnu površinu za rad.

Guljenje: stavite lubenicu uspravno na jednu od reznih površina. Oštrim nožem pažljivo skinite koru od vrha prema dolje, prateći oblik lubenice.

Prepolovljavanje: oguljenu lubenicu prepolovite po dužini.

Rezanje: svaku polovicu narežite na ploške željene debljine.

Ključni potez: ovo je najvažniji dio - prerežite svaku krišku na pola duž linije gdje se nalaze sjemenke.

Završni dodir: oštricom noža ili čak žlicom jednostavno uklonite vidljive sjemenke sa svake polovice kriške.

Ova metoda nije samo brza i učinkovita, već vam omogućuje da sačuvate maksimalnu količinu sočnog mesa lubenice. Osim toga, dobit ćete uredne komade idealne za posluživanje ili daljnju pripremu u salatama, smoothiejima ili kao ukras za ljetna pića, prenosi Espreso.

Uz ovu tehniku ​​svaki zalogaj će biti čisti užitak!