Jasno je da je čišćenje WC školjke zahtjevan posao koji oduzima puno vremena, zahtijeva dosta truda, a ponekad rezultat nije onakav kakav smo očekivali. Jasno, tvrdokorne mrlje nije lako ukloniti, posebice iz WC školjke. Ako niste pobornik kemijskih sredstava iz trgovina, možda je vrijeme da razmislite o prirodnim, ekološkim metodama koje su jednako, ako ne i više djelotvorne. Da ne spominjemo kako su i povoljne pa je to cjelokupni paket koji je itekako dobrodošao. A tek kada čujete da nećete morati silovito ribati WC školjku kako bi došli do rezultata, uvjereni smo da ćete ovaj trik odmah iskušati.

Mama Lauren iz Australije na društvenim je mrežama podijelila kućni trik kako se jednostavno riješiti mrlja i kamenca u WC školjki, bez upotrebe kemikalija i bez mukotrpnog ribanja.

- Kao i većina ljudi, ne volim čistiti WC. No, s obzirom na to da imam djecu, moram voditi računa o higijeni kupaonice, posebno WC školjke. Umjesto mukotrpnog ribanja i trošenja novca na skupe kemijske proizvode koji su me prije pekli za oči, otkrila sam jeftin i nevjerojatan način da lako očistim WC. Samo uzmem limunsku kiselinu i ona odradi sav posao - napisala je i objasnila da to odradi na sljedeći način: ukloni višak vode s dna WC-a ostavljajući tek malu količinu (50 grama). Zatim dodate malo limunske kiseline i toplu vodu te prođete četkom po prljavštini u WC-u. Tako ostavite preko noći i školjka bi ujutro trebala biti potpuno čista.