Maslinovo ulje i limun su svaki za sebe jako zdravi, ali u kombinaciji čine univerzalni lijek protiv svakakvih tegoba, a općenito čine čuda za organizam i preventivu bolesti

Limun je namirnica bogata vitaminom C koja je već poznati sastojak u borbi protiv bolesti, njezi kože, a pomaže i kod smanjivanja lošeg kolesterola.

Maslinovo ulje je bogato vitaminom E, antioksidansima i mastima koje pomažu kod mnogih kroničnih bolesti srca, jetre i mnogih drugih.

Moćni limun čisti jetru, pomaže u učenju i štiti od od gripe i prehlade. Osim toga, limun ubrzava razgradnju masti i snižava masnoću u krvi, piše 24sata.hr.

Zajedno ove dvije namirnice čine protuupalnu bombu koju bi trebalo konzumirati svakog dana. U nastavku saznajte kako djeluje ova kombinacija i kako ju konzumirati.

Jutarnja rutina

Napitak za čišćenje jetre vrlo je jednostavan. Sve što vam je potrebno žličica je iscijeđenog limuna i maslinovog ulja, koje pomiješate i popijete svako jutro, na prazan želudac. Nakon toga možete doručkovati.

Vaša će koža izgledati bolje, nestat će podočnjaci kao i problemi s probavom.

Pomažu kod zatvora

Započnite dan s čašom vode pomiješane sa limunovim sokom i dvije žlice maslinovog ulja. Ne samo da će izliječiti zatvor nego će i ojačati imunitet.

Čiste organizam

Antioksidansi i polifenoli u maslinovom ulju i limunovom soku mogli bi se nazvati "čišćenjima" jer neutraliziraju ili "čiste" štetne slobodne radikale, koji inače uzrokuju oštećenje stanica i mogu pridonijeti bolestima.

Prevencija stvaranja žučnih kamenaca

Konzumacija zdravih masnoća, poput maslinovog ulja, može pomoći u sprječavanju žučnih kamenaca redovitim skupljanjem i pražnjenjem žučnog mjehura. Nedostatak vitamina C također se povezuje s povećanim rizikom od razvoja žučnih kamenaca. Vitamin C može inhibirati kristalizaciju kolesterola pretvarajući ga u žučne kiseline, čime sprječava stvaranje žučnih kamenaca.