Pijenje vode s limunom jača imunološki sustav i potiče metabolizam. No, imajte na umu da pijenje vode s limunom ima svoja pravila. Učinite li to pogrešno, svom ćete tijelu uskratiti mnoge dobrobiti ili mu čak naškoditi.

Zdravlje u čaši, voda s limunom

Voda s limunom poboljšava rad jetre i bubrega. Pomaže kod bolova u zglobovima i početnih upala. Ublažava žgaravicu i poboljšava izgled kože. Jača imunološki sustav i pogoduje pravilnom funkcioniranju mozga. Pijenje vode s limunom snižava krvni tlak i podržava rad srca.

Voda s limunom je osvježavajuća i puna vitamina.

Nema sumnje da pijenje velike količine izvorske vode pozitivno utječe na naše zdravlje. Voda s limunom čak potiče metabolizam i mršavljenje je puno lakše, pogotovo ako se ujutro popije čaša. Ubrzat će se metabolizam, izbacit ćete otpadne tvari iz tijela. No, imajte na umu da pijenje vode s limunom ima svoja pravila. Kako biste izvukli maksimum iz njegovog ispijanja, morate izbjeći nekoliko pogrešaka.

Prva greška, hladna voda

Vodu s limunom uvijek treba piti mlaku ili čak toplu, osobito ujutro na prazan želudac. Hladna čaša nakon buđenja i prije doručka učinit će više štete nego koristi. Kako olakšati pripremu? Smjesu pripremite u čaši, držite u hladnjaku tijekom dana. Potrebnu količinu uvijek uzimajte žlicom i podlijte mlakom vodom.

Greška dva, nema kore

Iscijeđeni limunov sok nema toliko vitamina koliko limunova korica pomiješana sa sokom. Pravilan postupak pripreme je da limun temeljito operete, koricu naribate na sitno ribež, zatim prepolovite i iscijedite sok. Važno je odabrati limun koji nije kemijski tretiran.

Treća greška, samo jedna šalica

Pijte vodu s limunom tijekom dana. Na 1 litru vode treba uzeti jedan veći limun s korom. Čašu treba piti neprekidno do večernjih sati. No, svakako se ne preporučuje prekoračiti preporučeni dnevni unos tekućine i piti npr. 3 litre ili više.