Iako su domaćini danima prije početka Igara uvjeravali na različite načine kako je Seina čista i kako neće biti problema sa održavanjem utrka u triatlonu, nakon petka i subote situacija se promijenila. Najviše zbog kiše koja je padala prethodna dva dana. Tako je trening koji je planirana za nedelju ujutro otkazan.

Organizacijski odbor Olimpijskih igara, međunarodna triatlonska federacija, kao i lokalne vlasti donijeli su "zajedničku odluku o otkazivanju plivačkog dijela upoznavanja triatlona" zakazanog za nedjelju jer "vodostaji ne daju dovoljnu garanciju", navodi se u priopćenju.

U nedjelju nisu precizirali razinu bakterije E.Coli i enterokoka koja mora biti ispod određenog praga, ali su istaknuli da je "prioritet zdravlje sportaša".

Prije natjecanja u utorak i srijedu, triatlonci imaju priliku "upoznati" se s rijekom, čak i ako neki odluče nastaviti s treninzima u bazenu, i to u legendarnom George Vallerey bazenu na istoku Pariza gdje su već plivali sportaši na Olimpijskim igrama 1924.

"Trčanje i biciklizam" za nedjeljni jutarnji trening "održat će se prema planu", rekli su organizatori.

Kiša koja je padala u petak i subotu je jedan od razloga zbog kojih se javio problem sa prljavom vodom, pa je trening triatlona otkazan.