Peperomija je mesnata biljka, što nam je odmah znak da zadržava vodu u svojim listovima i stapkama. Ova biljka ima relativno tanke korijene u odnosu na mesnato tijelo, koji ne podnose biti u konstantno vlažnom tlu. Zato je važno da Peperomija bude posađena u dobro propusno tlo koje neće predugo zadržavati vlagu. Ako ju prečesto zalijevamo, bez da dopustimo da se zemlja osuši između dva zalijevanja, korijeni će malo po malo početi trunuti, a jednom kad se to dogodi, i cijela biljka će ubrzo istrunuti.

Peperomija voli jako ali indirektno osvjetljenje. Voli biti na dugo osvijetljenim mjestima, ali da sunčeve zrake ne padaju direktno na njene listove. To se ponajprije misli na direktne sunčeve zrake jakog popodnevnoj ljetnog sunca koje joj mogu spržiti listove. Ljeti je važno pripaziti da ju zaštitimo od tih zraka, ako se vaša Peperomija nalazi blizu prozora južne orijentacije. To možete postići na vrlo jednostavan način, uz pomoć laganih bijelih zavjesa ili zastora, koji će i dalje propuštati svjetlo, ali to će osvjetljenje biti raspršeno, indirektno, a ne više direktno. Ne preporučuje se da stavite Peperomiju nekoliko metara u prostor koji nije dobro osvijetljen, prenosi pjantina.com.

Zato ako razmišljate kojom biljkom uljepšati svoj dom ove jeseni, garantiramo vam da nećete pogriješiti ako se odlučite za Peperomiju. Super vijest je da ju je stvarno lako njegovati (treba ju samo zaliti kada primijetite da se zemlja osušila ili staviti na svjetlo), a možete ju pronaći u obliku sukulenata, uspravnih ili penjačica, pa čak i u obliku penjačica koje efektno izgledaju u teglama na balkonu. Ova biljka posebna je po tome što pročišćava zrak. Odličan je izbor ako pušite ili živite u okruženju gdje zrak nije na zavidnoj razini. Možete je staviti u spavaću sobu ako imate problema sa spavanjem jer ova biljka upija štetne tvari iz zraka i pročišćava ga, a isto radi i s vašim plućima.